Het effect van CBD op een hoge bloeddruk

Bekend is dat veel mensen baat hebben bij het gebruik van CBD olie. Recentelijk zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd waarin wordt gekeken naar het effect van CBD olie op de bloeddruk. Zo ook het rapport afkomstig van een samenwerking tussen de Universiteit van Nottingham en de Universiteit van Oxford.

Dit rapport betreft een pre klinische studie. In deze studie kwamen er aanwijzingen naar voren die suggureren dat CBD ervoor kan zorgen dat de bloeddruk minder snel stijgt op het moment dat er zich een stressvolle situatie voordoet.

Het onderzoek

In het onderzoek weren 9 gezonde mannen onder de loep genomen. Een deel van deze vrijwilligers kreeg een placebo, terwijl de rest van de groep een dosis CBD kreeg van 600 mg. De proefpersonen werden vervolgens onderworpen aan verschillende stress situaties. Deze stress was niet alleen psychische stress, maar ook lichamelijke stress. De lichamelijke stress bestond bijvoorbeeld uit lichamelijke inspanning en het blootstellen aan verschillende temperaturen.

De resultaten

Uit het onderzoek is gebleken dat de personen die 600 mg CBD kregen toegediend, een lagere bloeddruk hadden tijdens en na de blootstelling aan de stress situaties. De CBD zorgde ervoor dat het slag-volume werd verminderd en de hartslag werd verhoogt. Een lager slag-volume met een hoge hartslag houd in dat de bloeddruk lager is. Het onderzoeksteam heeft aangegeven dat verdere onderzoeken zullen plaatsvinden om een nog beter beeld van het effect van CBD te krijgen. Op dit moment zijn er nog onvoldoende langlopende onderzoeken geweest om een echte medische claim te kunnen leggen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *