CBD olie bij ADD en ADHD

Steeds vaker krijgen wij vragen over het effect van CBD olie op mensen met ADHD en ADD. Vooral krijgen wij veel aanvragen van ouders die kinderen hebben met ADHD of ADD. Gezien het feit dat de conventionele medicatie vaak nare bijwerkingen met zich meebrengt, gaan steeds meer mensen op zoek naar een natuurlijk product dat ondersteuning kan bieden.

Wat is ADHD en ADD?

Attention Deficit Hyperactivity, ook wel ADHD genoemd. ADHD komt steeds vaker voor onder de bevolking. Op dit moment hebben ongeveer 7% van de kinderen de diagnose ADHD. De voornaamste symptomen van ADHD zijn concentratie stoornissen wat gepaard gaat met hyper-activiteit.

ADD is vergelijkbaar aan ADHD, enkel hebben de patiënten die gediagnostiseerd zijn met ADD geen last van hyper-activiteit. Vaak zijn concentratie problemen de voornaamste symptomen die gepaard gaan met ADD.

ADHD en ADD kunnen niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders enorm belastend zijn. Vaak doen er zich problemen voor op school. De kinderen hebben vaak moeite zich te concentreren en zich te kunnen richten op hun school. Veel ouders zijn daarom vaak aangewezen op de chemische medicatie die vaak nare bijwerkingen met zich meebrengt. Daarom zijn veel ouders vandaag de dag op zoek naar alternatieve, natuurlijke en doeltreffende supplementen die positief op de symptomen kan inwerken.

Naast concentratie problemen, zijn een laag zelfbeeld, somberheid en woede uitbarstingen vaak gerelateerd aan ADHD of ADD.

Conventionele medicatie

De medicatie die vandaag de dag wordt toegediend bij patiënten die lijden aan ADHD of ADD brengen vaak vervelende bijwerkingen met zich mee. Veel gebruikte medicijnen zijn bijvoorbeeld Ritalin of Concerta (Methylfenidaat).
Bijwerkingen van deze medicijnen zijn bijvoorbeeld slapeloosheid, sterk verminderde eetlust en hevige moeheid. Naast de bijwerkingen, kan deze medicatie lijden tot schade aan het lichaam.

CBD bij ADHD of ADD

Naast de conventionele medicatie, wijken veel patiënten uit naar natuurlijke alternatieven. Bij CBD gebruik zijn namelijk geen bijwerkingen bekend. Dit komt mede omdat CBD een 100% natuurlijke stof is. ADHD of ADD, houdt simpelweg in dat er onbalans is in lichaamseigen stoffen. Zo is bijvoorbeeld het cortisol niveau te hoog, en het dopamine niveau juist weer te laag.

Deze onbalans komt voor door het onjuist functioneren van het menselijke neurologische systeem. Er worden vandaag de dag vele pre-klinische onderzoeken gedaan waarmee het effect van CBD wordt onderzocht en of CBD eventueel een positief effect zou kunnen hebben op het cortisol en dopamine niveau in het menselijk lichaam. Enkel zijn de onderzoeken nog in volle gang en mogen er geen medische claims worden gemaakt op het effect van CBD bij ADHD.

CBD olie bij kinderen

Het gebruik van CBD bij kinderen wordt steeds populairder. Gezien het feit dat het menselijk lichaam een endocannabinoïde heeft, is CBD een natuurlijke lichaamseigen stof zonder de nare bijwerkingen van medicatie. CBD is tevens niet verslavend en ook niet psycho-actief. Dit betekend dat door het gebruik van CBD je ook niet high of stoned wordt. CBD wordt immers gemaak van de vezel-hennep plant en niet van de wietplant.

Ervaringen en wetenschappelijke onderzoeken

Op dit moment zijn er nog onvoldoende officiële wetenschappelijke onderzoeken geweest die de werking van CBD olie bij ADHD onderbouwen.

Alle positieve berichten die u leest op het internet zijn vrijwel allemaal onderbouwd op basis van de ervaringen van andere CBD gebruikers. Door de vele positieve ervaringen heen, komt veelal naar voren dat het uitwijken naar CBD voornamelijk komt door de nare bijwerkingen die conventionele CBD medicatie met zich mee brengt.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *