CBD olie bij rugpijn

Wat is rugpijn?

Rugpijn, veel mensen lopen er tegenwoordig mee rond en komt voor in verschillende gradaties en soorten. Rugpijn is vaak een combinatie van enorme stijfheid en hevige pijn in de rug, wat er soms toe kan bijdragen dat alledaagse activiteiten niet meer gedaan kunnen worden. Ook de medicijnen die worden voorgeschreven voor het verlichten van rugpijn klachten gaan vaak gepaard met bijwerkingen. Gezien de de populariteit van CBD olie blijft toenemen, komen er ook steeds meer ervaringen en verhalen naar boven van mensen die CBD olie bij rugpijn gebruiken. Maar werkt het nou eigenlijk? Wij zochten het uit.

CBD olie bij rugpijn

Steeds vaker gebruiken mensen CBD olie om klachten van rugpijn te verminderen, zo blijkt uit de vele ervaringen die er op internet te vinden zijn. Daarnaast zijn de resultaten van een onderzoek aan de universiteit van San Fransisco veelbelovend. Onderzoekers hebben de stof CBD (cannabidiol) toegepast bij proefdieren met chronische pijnklachten. Uit het onderzoek is gekomen dat de pijnklachten enigszins waren verlicht zonder bijwerkingen.

Het onderzoek betreft daarentegen wel een pre-klinisch onderzoek welke is uitgevoerd op proefdieren. Daarom mogen er (nog) geen medische claims worden gelegd op het gebruik van CBD olie bij (chronische) chronische pijnklachten. Wel hebben de onderzoekers aangegeven zeer positief verrast te zijn over de resultaten en er zeker een vervolg onderzoek komt.

Daarnaast zijn er veel positieve verhalen te vinden op internet over mensen die CBD toepassen bij pijnklachten. CBD (cannabidiol) is een natuurlijk middel wat inspeelt op het endocannabinoide systeem.

 

1 thought on “CBD olie bij rugpijn

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *